Creatieve Rouw- en Verliesbegeleiding

Tastbare herinnering, Natuurlijke materialen, Praktische en persoonlijke ondersteuning

Creatieve Rouw- en Verliesbegeleiding

Verdriet om wat je verloren bent; iemand of iets van wie je houdt, je werk, je gezondheid, je relatie of een vriendschap – het overkomt ons allemaal. Rouwen en omgaan met verdriet en verlies is voor iedereen anders maar vaak is het vooral heel erg moeilijk.

Tastbare herinnering

Iets tastbaars maken als herinnering of als afsluiting van een bepaalde periode werkt helend. Zelf heb ik dat ervaren als bijzonder en waardevol toen ik in een moeilijke periode mijn verlies en verdriet een plek probeerde geven.

Natuurlijke materialen

Vooral de schoonheid en de puurheid van natuurlijke materialen zijn inspirerend en fijn om mee te werken. Het helpt op een bijzondere manier om uiting te geven aan liefde, emotie en verdriet. Zo draagt het bij aan het vormgeven van jouw rouw en verlies. Als tastbaar en blijvend resultaat neem je een natuurlijk kunstobject mee naar huis, helemaal van en voor jou.

Praktische en persoonlijke ondersteuning

Creatief hoef je niet te zijn. Met mijn praktische en persoonlijke ondersteuning begeleid ik je met jouw creatie. Er is een groot assortiment aan natuurlijke materialen is voorradig. Als er een speciaal voorwerp is dat veel voor je betekent en dat je wilt verwerken, mag je dat uiteraard meenemen.

Creatieve rouw- en verliesbegeleiding is een workshop die plaatsvindt in huiselijke en persoonlijke sfeer. In nauw overleg met jou bepalen we de duur van de workshop. De workshops vinden één-op-één plaats of met een kleine groep gelijkgestemden van maximaal 6 personen.

Door wie

Ik ben Marjon Meulenbrugge en werk dagelijks met natuurlijke materialen aan persoonlijke bloemstukken, herinneringsobjecten en kunstobjecten. De natuur is voor mij een onuitputtelijke inspiratiebron en raakt mij elke dag door de schoonheid ervan.

“Marjon, heel erg bedankt voor al je warmte, liefde en aandacht. Ik vond het een eer om het herinneringsstuk voor Tom samen met jou te mogen maken. Je hebt me echt geholpen in het verwerken van mijn verdriet.” Francy

“Prachtig symbool gemaakt voor mijn 5 kindjes die ik verloor bij miskramen. Ik ben heel dankbaar voor de fijne en liefdevolle begeleiding van Marjon hierbij!
Zo waardevol en fijn!”

Behalve de workshop Creatieve Rouw- en Verliesbegeleiding maakt Florem et Art ook Natural Art & Designafscheidsbloemstukken, langer houdbare objecten voor op het graf.

Waarom Creatieve Rouw- en Verliesbegeleiding?

  • Om aan de hand van de schoonheid en puurheid van natuurlijke materialen uit je hoofd en bij je eigen natuur te komen
  • Als woorden niet (meer) willen maar het DOEN je aanspreekt
  • Iets tastbaars creëren biedt een helende werking in je rouwproces
  • Omdat je een herinneringskunstwerk wilt maken ter nagedachtenis aan een geliefde waarin je hem of haar weerspiegeld ziet zodat het je troost geeft
  • Omdat je voor het afsluiten van een moeilijke periode in je leven iets moois kunt maken ter herinnering, zodat het lucht geeft om weer verder te gaan op je pad
  • Omdat de natuurlijke materialen die je kiest hun eigen verhaal vertellen. Van daaruit kan emotie worden aangeraakt die je weergeeft in een creatie die iets zegt over jou en jouw verdriet